Συχνές ερωτήσεις για την αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Πώς πετυχαίνετε τόσο καλά αποτελέσματα στην αφαίρεση τατουάζ;

Το μυστικό μας όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της αφαίρεσης τατουάζ βασίστηκε στον συνδυασμό των γνώσεων της ιατρικής επιστήμης μαζί με τους καλύτερους tattoo artists της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η εμπειρίας μας στα τόσα τατουάζ μας έκανε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα και ευχαριστούμε όλους εσάς γ’ αυτό.

Τι χρειάζεται να κάνω πριν από κάθε συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ;

Η αφαίρεση ενός τατουάζ είναι μία σχετικά απλή διαδικασία όσον αφορά τον πελάτη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μία ώρα πριν από κάθε συνεδρία θα ήταν καλό να προετοιμάζετε την περιοχή του τατουάζ σας με κρέμα EMLA (την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα οποιοδήποτε φαρμακείο) για να κάνει τη συνεδρία σας πιο άνετη και λιγότερο επώδυνη. Απλώνετε μία αρκετά μεγάλη ποσότητα κρέμας επάνω στην περιοχή του τατουάζ το οποίο θέλετε να αφαιρέσετε (περίπου ένα μικρό σωληνάριο ανά τέσσερα εκατοστά του τατουάζ) και ύστερα τυλίγετε την περιοχή με μεμβράνη φαγητού χωρίς να επιτρέπει τον αέρα να περάσει μέσα.

Σε πόσες συνεδρίες φεύγει το τατουάζ μου;

Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο απασχολεί πολύ κόσμο που μπαίνει στη διαδικασία να αφαιρέσει ένα τατουάζ. Παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο και αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Πολλοί από αυτούς είναι το τι μελάνι έχει χρησιμοποιηθεί από αυτόν που σας έκανε το τατουάζ, πόσο βαθιά το έχει χτυπήσει, καθώς και η ποιότητα του δέρματός σας. Με βάση τη δική μας εμπειρία, έχουμε μία καλύτερη εικόνα να σας το απαντήσουμε με ακρίβεια αφού γίνει η πρώτη συνεδρία λέιζερ. Τα μηχανήματά μας είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην αγορά. Σκοπός μας είναι να κάνετε τις λιγότερες συνεδρίες με το καλύτερο για εσάς δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το κόστος για μία αφαίρεση τατουάζ;

Η τιμή στην αφαίρεση ενός τατουάζ κοστολογείται συνήθως ανά συνεδρία. Παίζει ρόλο το μέγεθος και η πολυπλοκότητά του. Οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ στο δικό μας ιατρείο. Ο στόχος μας είναι να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με όσο λιγότερες συνεδρίες γίνεται.

Κάθε πότε μπορώ να κάνω συνεδρία λέιζερ; αν κάνω πιο συχνά θα φύγει το τατουάζ μου πιο γρήγορα;

Οι συνεδρίες στην αφαίρεση ενός τατουάζ μπορούν να γίνονται το λιγότερο ανά 35 ημέρες για τη δική σας ασφάλεια και τη σωστή επούλωση του δέρματος. Επιδιώκοντας παραπάνω συνεδρίες σε λιγότερο διάστημα των 35 ημερών δεν καταφέρνετε καμία διαφορά απολύτως. Μια σωστή αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτεί χρόνο, ώστε να γίνει το δέρμα σας λείο και να δείχνει σαν να μην έγινε ποτέ το τατουάζ.

Μπορώ να κάνω αφαίρεση του τατουάζ μου το καλοκαίρι;

Ο αντίπαλος στο να ξεθωριάσει ένα τατουάζ είναι ο ήλιος. Αλλά στην αφαίρεση του τατουάζ είναι αυτό που θέλουμε πιο πολύ! Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν είναι πρόβλημα στο να κάνετε συνεδρίες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι πρώτες 4-5 μέρες που χρειάζεται να επουλωθεί το τατουάζ σας. Μετά την επούλωση εκθέστε άφοβα το τατουάζ σας στον ήλιο και ίσα ίσα πολλές φορές θα το δείτε να αποχρωματίζεται πιο γρήγορα από μία συνεδρία που έχετε κάνει τους χειμερινούς μήνες.

Παίζει ρόλο τι μηχάνημα λέιζερ έχει αυτός που μου κάνει την αφαίρεση;

Τα “καλά” μηχανήματα αφαίρεσης τατουάζ είναι ο κράχτης των περισσότερων γιατρών και ιδιωτών που ασχολούνται με αυτό τον τομέα και επενδύουν χιλιάδες ευρώ για τη διαφήμισή τους. Η αφαίρεση τατουάζ για εμάς είναι κάτι που απαιτεί αρκετά μεγάλη εμπειρία. Η συνεχής τριβή με τους καλύτερους Έλληνες tattoo artists, τους εξειδικευμένους δερματολόγους μας και η ειλικρίνειά μας, μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Αυτό είναι που μας κάνει τους καλύτερους στην Ελλάδα στον τομέα της αφαίρεσης τατουάζ. Τα μηχανήματα λοιπόν είναι κάτι το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δεν είναι το παν. Ρωτήστε κάποιον γνωστό σας που δεν έκανε αφαίρεση σε εμάς και θα διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες φορές άλλα σου υπόσχονται και άλλο είναι αυτό που στην πράξη συμβαίνει.

Παίζει ρόλο ο “χειριστής” του μηχανήματος λέιζερ στην αφαίρεση τατουάζ ή εξαρτάται μόνο από το μηχάνημα;

Το Tattoo Removal είναι κάτι το οποίο έχει γίνει γνωστό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα μηχανήματα αφαίρεσης τατουάζ έγιναν γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη δεκαετία του 1990. Πολλές εταιρίες και ιδιώτες γιατροί σπαταλούν χιλιάδες ευρώ, κάποιες φορές και εκατομμύρια, για το promotion των μηχανημάτων τους παρά στο να αφιερώσουν χρόνο στο να μάθουν πως να βελτιώνουν τον χειρισμό αυτών. Για το Tattoo Removal Greece φυσικά και προτεραιότητα έχει το γρήγορο επιθυμητό αποτέλεσμα οικονομικά με τις λιγότερες συνεδρίες και φυσικά, χωρίς ουλές και σημάδια. Αυτό που μας κάνει καλύτερους είναι η καθημερινή τριβή με την αφαίρεση αλλά και με τον χώρο του τατουάζ. Δεν είναι το ότι μας εμπιστεύεται όλη η κοινότητα των Ελλήνων tattoo artists και μας συστήνει στους πελάτες της.

Είναι επιβλαβές το λέιζερ για την υγεία μου;

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι απόλυτα ασφαλή όταν εφαρμόζεται ή επιβλέπεται από κάποιον ειδικό ή δερματολόγο. Το λέιζερ ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο σημείο όπου υπάρχει το μελάνι του τατουάζ και το διασπά με την ειδική τεχνολογία των ακτίνων. Δεν ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό καθώς δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα.

Τι χρειάζεται να προσέχω μετά από μία συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ;

Η αφαίρεση τατουάζ όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι μια απλή διαδικασία. Μετά από κάθε συνεδρία θα ήταν καλό να ακολουθείτε με προσοχή τις οδηγίες που σας παρέχουμε έτσι ώστε να πάνε όλα όσο καλύτερα γίνεται.

-Για το πρώτο 24ωρο, από τη στιγμή που έχει γίνει η συνεδρία, αποφύγετε να ρίξετε νερό στην περιοχή του τατουάζ που έγινε η αφαίρεση.

-Για τις πρώτες τέσσερις ημέρες βάζετε κρέμα Fucidin (την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε φαρμακείο) για δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

-Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την επούλωση του τατουάζ, βάζετε κρέμα Bepanthol ροζ.

(Για τις τελευταίες συνεδρίες βάζετε Jalplast ή Kelosoft κρέμα ΜΟΝΟ αν σας το πούμε εμείς).

Υπάρχει διαφορά στην αφαίρεση ενός τατουάζ ως προς την εξέλιξη των μηχανημάτων;

Σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια υπάρχει και όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη στον τομέα της αφαίρεσης. Αυτή τη στιγμή τα καλά μηχανήματα είναι ελάχιστα στο εμπόριο και το δικό μας είναι ένα από αυτά. Συγκεκριμένα, θεωρείται τον καλύτερο στον κόσμο. Η τεχνολογία Pico έχει περισσότερους παλμούς το δευτερόλεπτο και η επούλωση του τατουάζ γίνεται με πολύ πιο ήπιο τρόπο συγκριτικά με τα πιο παλιά μηχανήματα αφαίρεσης τύπου Q-Switched.

Πόσο πονάει η αφαίρεση τατουάζ;

Ο πόνος για πολύ κόσμο είναι κάτι υποκειμενικό. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν θα ήταν σωστό να δοθεί από εμάς αλλά από τους πελάτες μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είναι τόσο φρικτό όσο λένε μερικοί. Οι περισσότεροι πελάτες μας το ταυτίζουν με τον πόνο του ν σε χτυπάνε τεντώνοντας ένα λαστιχάκι. Πριν τις συνεδρίες ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνουμε και βάζοντας την ειδική κρέμα για τον πόνο, κάνει τις συνεδρίες μας σχεδόν ανώδυνες. Οπότε απλά εμπιστευτείτε μας!

Είναι αλήθεια ότι η αφαίρεση τατουάζ πονάει πιο πολύ από το κανονικό τατουάζ;

Ο πόνος στην αφαίρεση τατουάζ είναι πολύ σχετικός λόγω του ότι οι συνεδρίες διαρκούν πολύ λιγότερο συγκριτικά με ένα τατουάζ (45 λεπτά). Για ένα πολύ μεγάλο τατουάζ μπορεί να χρειαστούν 6-7 ώρες για να ολοκληρωθεί. Βάζοντας την ειδική κρέμα που σας προτείνουμε πριν από κάθε σας συνεδρία, κάνει τη διαδικασία της αφαίρεσης σχεδόν ανώδυνη. Για παράδειγμα, σε ένα τατουάζ που χρειάστηκαν 8-10 ώρες για να γίνει, σε μία συνεδρία αφαίρεσης ο χρόνος που μπορεί να χρειάζεται είναι 15 με 25 λεπτά περίπου.

Πόση ώρα διαρκεί μία συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ;

Μία συνεδρίας αφαίρεσης μπορεί να κρατήσει από ένα λεπτό έως 45 λεπτά το πολύ. Η ώρα καθορίζεται από την περιπλοκότητα και το μέγεθος που έχει ένα τατουάζ. Για παράδειγμα, ένα τατουάζ που χρειάστηκε 45 λεπτά για να δημιουργηθεί, στην αφαίρεση μπορεί να πάρει από πέντε έως δέκα λεπτά.

Αφήνει σημάδια και ουλές στο σώμα η αφαίρεση τατουάζ;

Η σωστή απάντηση όσον αφορά το δικό μας χώρο/ιατρείο (Tattoo Removal Greece) είναι ΟΧΙ! Οι συνεργάτες μας ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που έδωσαν τεράστια βάση στο θέμα των ουλών και των σημαδιών. Ένα μεγάλο ποσοστό των κέντρων αισθητικής καθώς και των γιατρών δίνει μεγαλύτερη σημασία στο πως θα αφαιρέσει το τατουάζ παρά στο αν θα αφήσει το δέρμα ανέπαφο. Αυτό είναι μέγα λάθος. Εμείς είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που σας δίνουμε εγγύηση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος στο να δείχνουμε καθημερινά τη σιγουριά και τον επαγγελματισμό στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Μπορώ να κάνω αφαίρεση (ή αποχρωματισμό) σε ένα τατουάζ, ώστε να προετοιμάσω το δέρμα μου για cover up ή για ένα άλλο τατουάζ;

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι λάτρεις του τατουάζ. Τα τελευταία χρόνια το τατουάζ έχει κορεστεί. Πολύς κόσμος την πατάει από τατουάζ που γίνοντας σε σπίτι ή σε άλλους χώρους από μη επαγγελματίες ή ατάλαντους tattoo artists και γι’ αυτό μπαίνει στη διαδικασία να το αφαιρέσει ή να το αποχρωματίσει. Έχοντας περάσει ένας συγκεκριμένος αριθμός ημερών από την ημέρα που κάνατε τη συνεδρία σε εμάς, και κατόπιν συνεννόησης με τον tattoo artist σας είναι εφικτό να κάνετε τατουάζ στην περιοχή που κάνατε συνεδρία αφαίρεσης. Το Removal είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε χωρίς να καλύψετε ένα τατουάζ με μαυρίλα ή κάποιο χοντροκομμένο σχέδιο.